Zoekmachine Marketing

Zoekmachine Marketing, het meest efficiënt

Zoekmachine Marketing is van alle (online) kanalen waarschijnlijk de meest gebruikte- en efficiëntste vorm van Online Marketing.

Waarom?

Uw doelgroep zoekt zelf antwoord op een bepaalde vraag. Hierdoor toont u, op datzelfde moment, een relevante boodschap. Het antwoord op hun specifieke zoekvraag; dus vraaggestuurd in plaats van geforceerd.

Exacte 1 op 1 Marketing

Zoekmachine Marketing

Daarnaast wordt hier 24/7 gebruik van gemaakt. U profiteert dus altijd! En er zijn dagelijks ontzettend veel zoekopdrachten binnen Google. Welke precies voor u relevant zijn en hoe groot deze aantallen zijn, analyseren we uiteraard eerst voor u.

Twee vormen Zoekmachine Marketing

1. Zoekmachine optimalisatie (SEO)
2. Zoekmachine adverteren (Adwords)

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Na analyse van uw situatie en wensen, gecombineerd met het specifieke volume van de bestaande zoekvraag vanuit uw doelgroep, gaat Aqui aan de slag.

Wat is optimaliseren van zoekmachines?

Er wordt  uiteraard voor de consument geoptimaliseerd. De filosofie van Google is dat de gebruiker voorop staat. Dit is juist uw potentiële klant en Zoekmachineoptimalisatie SEO bij Aquimoet op z’n (zoek)wenken bedient worden!

Het optimaliseren naar hoge posities van bepaalde keyword combinaties in organische zoekresultaten door middel van een juiste afstemming van uw website aan de werkwijze van zoekmachines, lees Google.

Optimalisatie vanuit doelstelling

Hoge posities zijn geen doel op zich. Zoekmachine Optimalisatie (SEO) is een middel en gaat altijd uit van de eerder benoemde doelstellingen.

Aqui Den Haag verbetert graag uw organische vindbaarheid en geeft u, na uw briefing, en planning + een vrijblijvende offerte.

Zoekmachine adverteren (Adwords)

Betaalde tekstadvertenties en doelgerichte advertentiecampagnes boven de zoekresultaten van Google, Google AdWords. Deze posities koop je in, per klik, op basis van een online veiling systeem.

Google Adwords

Aqui heeft sinds het ontstaan van Google en andere zoekmachines ruime ervaring op het gebied van Adwords campagnes. Zowel de opzet, de inrichting, optimalisatie, het meten en het rapporteren hiervan.

Gecontroleerd rendement verhogen

Meer rendement uit adverteren in zoekmachines is zowel bij kleine(re)- als zeer grote bedrijven succesvol toegepast. Adwords campagnes zijn effectief met grote en bescheiden media budgetten.

Ook (verder) groeien?

Samen met u ontwikkelt Aqui graag de beste Adwords zoekstrategie voor het hoogste rendement!

ykoon-logo Sunzonwering difrettilogo atm-tuning logo-accentic logo-lyngen-design-meubels Zwitserleven-logo BMB-logo logo-OMD

Haal alles uit uw Zoekmachine Marketing en kies voor Aqui!

Aandelen van Zoekmachines in Nederland

 • Google
 • Bing
 • Yahoo!

Zoekmachine Marketing⇡

Google-logoHet gaat om gevonden worden, altijd 24/7

Zoekmachine Marketing is waarschijnlijk de meest krachtigste en efficiëntste vorm van Online Marketing binnen de online media mix.

In de grafiek links zijn de marktaandelen, per device, van de verschillende zoekmachines in Nederland weergegeven.

Google zoekmachine heeft grootste aandeel

Zoals overduidelijk naar voren komt is Google by far de grootste qua volume! Toch kan het bijvoorbeeld heel interessant zijn om ook campagnes op Bing te draaien.

Bing heeft een veel lager aandeel in het zoekvolume, maar wel een zeer hoog conversieratio (cijfers uit de praktijk). Met relatief kleine investeringen valt er nog een hoop uit te halen. Yahoo! doet vrijwel niet (meer) mee.

CTR voor organische resultaten Google

 • positie 1
 • Positie 2
 • Positie 3
 • Positie 4
 • Positie 5
 • Positie 6
 • Positie 7
 • Positie 8
 • Positie 9
 • Positie 10

Hierboven de CTR verdeling (in procenten) van de SEO (onbetaalde) posities binnen het aantal kliks voor de eerste pagina van Google. M.a.w.: wat is de doorklikratio per positie in Google. Voorbeeld: positie 1 heeft een CTR van maar liefst 34%! En positie 9 nog maar 1%! Positie 11 begint op pagina 2 van de Google resultaten.

Haal meer uit uw Zoekmachine Marketing, vraag het de specialisten van Aqui!

Meer weten over wat Zoekmachinemarketing voor u kan betekenen? Maak gerust een (bel)afspraak?

Dat is ook de meest handige manier. Zo bellen we u op een geschikt moment en kunnen we u onze volledige aandacht geven!

Follow Us